עורכי דין לטיפול ברישוי נשק - איך ולמי פונים?
לעיתים בהליכי רישוי או השבה של נשק שהוחרם יש צורך בייעוץ או סיוע מקצועי מעו"ד פלילי
עורכי דין העוסקים
והמקצועיים ברישוי נשק בישראל (ואין הרבה כאלה) נאבקים לעיתים בבירוקרטיה ממתסכלת בכל מה שקשור להליך
קבלת רשיון להחזקת כלי ירייה או בהליכים להשבת כלי נשק מוחרמים ושלילת רישיון נשק. המשרד לבטחון פנים ומשטרת ישראל הם הגורמים העיקריים מולם יש להתייצב על מנת לדאוג לרישיון נשק בתוקף.
רישוי נשק במשרד לבטחון פנים
בישראל כמו בישראל כל מה שקור ברישוי נשק כרוך בהליך בירוקרטי לא פשוט. אך אם מדובר בצורך אמיתי שלכם ואין לכם
רישום פלילי בעייתי (או סיבה אחרת המונעת רישיון נשק כגון בעיה בריאותית) העורך דין הנכון יוכל לבדוק את מידת זכאותכם לקבלת רישיון נשק ולעזור לכם להצליח בתהליך.
מי יכול לקבל רשיון לכלי יריה
הוצאת רשיון נשק של אדם פרטי כוללת בתחילת התהליך בדיקה הנקראת "בדיקת זכאות" האורכת עד ארבעים וחמישה ימים. הפרמטרים הראשונים להיבדק הם: סטטוס תושב בישראל, ידיעת השפה העברית ברמה מספקת, גיל, שירות צבאי, מגורים או עבודה ביישוב "זכאי" ועוד. משרדינו עורך בדיקות אלה באופן יסודי ומעמיק בעלות סמלית ומנפיק בעבור לקוחותיו חוות דעת מסודרת ומנומקת. ניתן להיכנס
לכאן ולהתחיל בבדיקה.
עתירות להשבת נשק
כמו שאפשר לקבל מהמדינה רישיון לנשק כך הוא גם יכול להילקח! בשנים האחרונות אנו עדים למגמה מתסכלת אשר קובעת כי בעל רישיון נשק המחזיק בנשק ונחשד
בעבירה פלילית, גם אם אין לה שום קשר לעצם החזקת כלי הירי, מוחרם נשקו ורישיון הנשק שלו מבוטל לאלתר. מקרים מסוג זה הופכים מתסכלים עוד יותר כאשר הנשק משמש לעבודה ולפרנסה (לדוגמא מאבטחים). כדי להשיב נשק תפוס במקרה שכזה יש צורך להגיש עתירה מנהלית אשר נידונה בבית משפט המחוזי ומאלצת את הרשויות לתת הסברים מפורטים למהלך.
עורך הדין אוהד מגורי המתמחה בתחום הפלילי בעל נסיון רב והצלחות רשומות בנושא הגשת עתירות מנהליות להשבת נשק תפוס.