פתח/סגור תפריט עורך-דין אוהד מגורי | משרד עורדי דין בחדרה אוהד מגורי עורך-דין אוהד מגורי | משרד עורדי דין בחדרה אוהד מגורי
רשיון נשק בקלות ובמהירות - לחצו כאן לבדיקת זכאות ראשונית אונליין

נהיגה בשכרות


למשרדו של עורך הדין אוהד מגורי נסיון עשיר והצלחות רבות בטיפול בעבירות של "נהגיה בשכרות". עבירה זו היא נפוצה ביותר ונחשבת בין החמורות. על אף שכמעט כל אדם יודע שאסור לנהוג כשהוא בגילופין, לרוב אותו אדם לא ידע כלל שהוא שיכור עת שנהג! מבחינתו הרגיש שהוא צלול וכי השפעת האלכוהול כבר חלפה. אך המבחן אינו תחושתי אלה פזיולוגי ופה אנשים נופלים. יש לזכור כי מי שמבצע עבירות אלה, לרוב, אינם עבריינים, אלה אזרחים נורמיטיביים מן השורה, אשר בילו במסיבה, אירוע או מפגש חברתי אחר, כמה רגעים לפני שנבדקו.

עקב ריבוי נהגים הנוהגים תחת השפעת אלכוהול, חלה אכיפה מוגברת על עבירות נהיגה בשכרות ואף הוחמרה הענישה על עבירה זו. אדם חכם ידע כבר בשלב זה להתייעץ עם עורך דין מאחר וכל משפט אשר יאמר למשטרה הינו בעל השלכה משפטית ולרוב ישמש כנגדו בבית המשפט. עורך דין המתמחה בתעבורה ידע לתת את הייעוץ המשפטי הנכון אשר נדרש להתמודדות במצב שכזה. אך לרוב, האדם יחשוב שהוא יצליח להערים על השוטר בתשובות כגון "שתיתי רק חצי כוס יין וזה היה לפני הרבה זמן" וכך הלאה.

אין מקום לזלזל בחומרת העבירה וכמעט ולא חולף יום ללא תאונה מחרידה הנגרמת כתוצאה מנהיגתו של מי שהיה בגילופין אותה עת. תאונות אלה מסתיימות עם פצועים והרוגים ורשויות אכיפת החוק ובתי המשפט רק מחמירים את גישתם עם כל אירוע שחולף.

פקודת התעבורה קובע עונש מינימום של תקופת פסילה של שנתיים. הענישה אף מחמירה בהרבה כנגד מי שאין זה המקרה הראשון שלו. בתי המשפט לא מרחמים במקרים של נהיגה בשכרות ומטילים עונשים חמורים על הנהגים, ואם רק לצורך הרתעת הציבור כולם מהמשך נהיגה בשכרות למרות שהחוק מאפשר לקצר את תקופת המינימום של שנתיים במקרים חריגים.

החוק קובע כי שוטר יכול לעצור כל נהג ולדרוש ממנו לעבור בדיקת שכרות, גם אם אין בידו כל חשש סביר לכך שהנהג אכן נוהג כשהוא שיכור. קחו בחשבון כי אדם שמסרב לבדיקת שכרות, חזקה עליו על פי חוק שהוא ביצע את העבירה. 

פקודת התעבורה, התשכ"א 1961, קובעת כי שיכור, הוא מי שנוהג תחת השפעת אלכוהול או סם משכר או מסוכן. ניתן להבחין באדם אשר מצוי תחת השפעת אלכוהול או סם מסוכן כאשר הוא נראה מבולבל, חושב בצורה איטית, נודף ממנו ריח של אלכוהול, לא מסוגל ללכת מבלי להתנדנד ועוד. שוטר המבחין באחת או יותר מאלה יציין זאת בטופס "בדיקת מאפיינים" המלווה כל תיק חקירה של נהיגה בשכרות. אין זה אומר שמי שסימנים אלה אינם מופיעים אצלו פטור מהדין.

במידה ונהג ביצע את בדיקת השכרות ונמצא כי כמות האלכוהול בדמו גבוהה מן המותר, ייקבע מיד כי הנהג הוא 'נהג שיכור' אשר ביצע נהיגה בשכרות ורישיונו ייפסל במקום לתקופה של 30 יום. במידה ואותו נהג היה מעורב בתאונת דרכים רישיונו יפסל לתקופה ארוכה יותר של 60 או 90 יום בהתאם לחומרת התוצאה של התאונה.

בדיקת השכרות יתבצע לרוב בשני שלבים. הראשון יהיה בדיקת "נשיפון" - מכשיר זה מאפשר קבלת אינדיקציה באשר לסבירות שאותו אדם אכן שיכור על פי מבחני החוק. אך אין די בבדיקה זו, במידה ובדיקה זו תניב תוצאה חיובית, יועבר הנהג לבדיקה אצל שוטר המוסמך לבצע בדיקת שכרות באמצעות מכשיר ה"ינשוף". מכשיר זה בודק את רמת האלכוהול בנשימתו של הנהג – למכשיר יש שני חיישנים אשר קולטים בעת ביצוע הנשיפה האם יש פער חריג בין רמות האלכוהול הדרושות לבין רמות האלכוהול בנשימתו של הנהג המבצע את הבדיקה.

המחוקק קבע מידה קבועה שמעבר לה אדם ייחשב שיכור, אף אם לפי תחושתו הסובייקטיבית הוא מרגיש כי הוא מסוגל לנהוג. המידה הקבועה להגדרתו של אדם כ-"שיכור" על פי חוק, היא 50 מ"ג אלכוהול ב-100 מ"ל דם (בבדיקת דגימת דם). או 240 מק"ג אלכוהול, בליטר אוויר נשוף. הבדיקה המקובלת כיום לגילוי רמת האלכוהול בגוף היא בדיקת הנשיפה. קיימת גם אפשרות לבדיקת דם, אך היא מסורבלת, תוצאותיה אינן מיידיות, ולמרות שהיא נחשבת מדויקת יותר מבדיקת הנשיפה, המשטרה אינה נוהגת לבצעה, אלא במקרים מיוחדים. שימו לב, לאור פיסקת בית המשפט, אדם יקבל דו"ח על נהיגה בשכרות רק אם המדידה המופיעה הינה 290 מק"ג אלכוהול ומעלה.

שימו לב, סירוב של אדם לבדיקת נשיפה בטענה כי הנהג רוצה בדיקת דם במקומה, לא יעזור לו אם יבחר השוטר שלא לקחתו לבדיקת דם. הסיבה לכך פשוטה, אין השוטר חייב לקחתו לבדיקת דם אם לא סיפק נימוק המצדיק בדיקת דם במקום בדיקת נשיפה כגון מחלת נשימה אשר יכולה להשפיע על תוצאות בדיקת הנשיפה.

כאשר עורך דין אוהד מגורי מייצג נהג שנחשד כי ביצע נהיגה בשכרות, יודע הוא לאתר כשלים בהפעלת המכשיר אשר יוכלו להביא, בסופו של יום, לפסילת הבדיקה ולזיכוי הלקוח מאשמת נהיגה בשכרות. לא כל כשל בבדיקה או בתיק בכלל יוביל לזיכוי אך ככל שיאותרו יותר כשלים כך תעלה נטייתה של התביעה לסיים את התיק בהסדר טיעון אשר לרוב יכלול שינוי של סיווג סעיף האישום והסכמה לעונש מקל יותר. להזכיר כי שינוי של סעיף העבירה פירושו התנתקות מחובת פסילת המינימום של שנתיים. למי שחייו ו/או פרנסתו תלויים ברישיון הנהיגה שלו, חשיבות עליונה לעונש פסילה כמה שיותר קצרה ולכן חשוב לבחור את עורך הדין הנכון למשימה.
לקביעת פגישה ולייעוץ משפטי צרו קשר:
נייד (24/7):050-4634633
משרד:04-6222420
פקס:04-6222421
דוא"ל:magori.law@gmail.com
מעונינים שנחזור אליכם? לחצו כאן